Бисквитена крем торта по детски

Бисквитена торта по детски 682x1024 Бисквитена крем торта по детски

Бисквитена крем торта по детски

Продукти:

90 гр брашно
3-4 с.л. кокосова захар (или мед)
800 мл прясно мляко
½ Тонка бобче
1 ч.л. натурален екстракт от ванилия
20 гр масло

10-12 бебешки или обикновени бисквити с масло
10 сушени фурми без костилки

Приготвяне:

Брашното и кокосовата захар се разбъркват хубаво в тенджерата, в която ще се вари кремчето. Ако слагате мед вместо захар, го добавете чак, след като свалите готовия крем от котлона.

След това брашното постепенно се разрежда със студеното мляко. Сместа се ароматизира с ванилия и смляно тонка бобче и загрява на котлона. Вари се при непрекъснато бъркане на среден огън, докато се сгъсти. Пуска се маслото и кремът се аерира с пасатор за 2-3 минути (дори да е съвършен, без нито една бучка).

Подходяща на размер тавичка се намаслява. Моята беше с вътрешни размери 18 на 20 см. Към 1/3 от крема се разстила на дъното. Отгоре се поставят 5 или 6 бебешки бисквити. Повърхността се нашарва с колела фурми.

Отгоре се излива нова 1/3 крем. Следват пак бисквити, фурми и 1/3 крем. Може да сложите и повече бисквити, аз имах само 12. Но пък тортата беше по нас вкус, с много крем.

Бисквитената крем торта се оставя да изстине напълно и украсява по желание. Нашата беше с рамка от натрошени бебешки бисквити и колела фурми.

Бисквитена торта по детски1 Бисквитена крем торта по детски

This entry was posted in Десерти and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Бисквитена крем торта по детски

  1. TiKi says:

    Живеем в изолирано френско село без съществени приятелства и активности извън дома. Затова сами си създаваме всякакви поводи за празник и детска глъчка. Един от тези поводи са месечинките на Йони и Томи. Всеки месец отбелязваме този важен празник с истинско тържество, което значи украса, торта, свещичка за духване по 15 пъти от маляк и мъничко подаръче, като книжка, списание с играчка, малка пластмасова животинка и т.н.
    Винаги правя нещо леко за торта, така че и малчо да може да хапне. С тази торта отбелязахме 22рата му месечинка миналото лято.
    И ни става хубаво. Просто ви давам идея :)

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


3 + пет =

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *