Пастет от синьо сирене

Синьо сирене за мазане Пастет от синьо сирене

Пастет от синьо сирене

Продукти:

100 гр синьо сирене (младо и меко)
80 гр крем сирене за мазане
160 гр квасена сметана

Приготвяне:

Трите съставки се пасират до гладкост или намачкват с вилица и разбъркват до пастет. За по-наситен вкус на синьо сирене, сметаната може да се намали на 100 грама или да се увеличи синьото сирене (имайте предвид, че пастетът ще е по-солен).

Може да се добавят подправки на вкус. Счукани ядки и сушени плодове също много отиват.

Дори без допълнително подправяне, пастетът от синьо сирене е идеален за намазване на филия хляб, за топване на гризини и зеленчукови пръчици или за овкусяване на паста, салата и гриловано месо.

___________________

TiKi says:

Съществува по френско един такъв пастет от синьо сирене, който редовно се намушва в нашия хладилник, а на масата предизвиква спорове, кой да си намаже от него по-пръв и по-дебело.

Преди години, когато веднъж сръфах пилето ми шарено, че не може да го яде с лъжица като кисело мляко и да ми оставя само малко на дъното, той няколко дни след това ми изигра номер. Когато се настаних на масата, въоръжена с филия хляб, нож и любимата кутия синьо сирене… вместо сирене, в кутията заварих малко пясък и изплезена бележка: „Свърши! :Р“. Оттогава се смеем от сърце при този спомен.

Моят МЕГА злояд Томи всичко може да отказва да яде, но филия с този пастет ликвидира за няколко секунди.

И понеже у дома (българското ми у-дома) тази марка пастет не се внася, се принудих да се пробвам сама да направя, че да яде нещо въпросното злоядо мъниче. Много съм близо!!! Ако сложа още синьо сирене, ще се доближа съвсем, но в интерес на истината, то е доста солено, та предпочетох да спра на 100 грама. И така пастетът е с наситен вкус на синьо сирене, но приемливо солен. Томи си изяде филията с подставения пастет, което за мен беше висока оценка! icon smile Пастет от синьо сирене

This entry was posted in Предястия and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


две + 7 =

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *