Бебешко шалче 0+

Бебешко шалче а 768x1024 Бебешко шалче 0+

Бебешко шалче 0+

Зимата мина, пък аз най-сетне се наканих да ви занимая с бебсиното шалче. Но тя продължава да си го ползва, защото по френско хич не е топло засега.

 Бебешко шалче 1 1024x680 Бебешко шалче 0+

Изключително лесно за правене и подходящо за бебето още от раждането. Лично аз не можех да си представя да пристегна класическо шалче около тънинкото вратле на Йони. Дори и сега, когато стана на годинка, това шалче ми се струва по-удобно и безопасно. Освен това е с 2 лица и може да се съчетава с различни по цвят якенца и палтенца.

 Бебешко шалче 2 681x1024 Бебешко шалче 0+

Кройка няма да ви чертая, защото е достатъчно да вземете един средно голям лигавник с отлеп-залеп от тези на вашата рожба и да го изкопирате на лист А4. След това доизпипвате линията, като скъсявате и заостряте долната част (да не прилича съвсем на лигавник) и задебелявате задната част, за да топли по-добре на вратлето.

 Бебешко шалче 3 1024x682 Бебешко шалче 0+

Следва изрязване на кройката от хартията и копирането й 2 пъти върху плат. Използвах 2 различни цвята и типа плат, единият памучен фланелен, другият пухкав и по-дебел.

 Бебешко шалче 4 682x1024 Бебешко шалче 0+

Изрязвате разчертаните върху плата кройки, слагате лицата на платовете, така че да се гледат и зашивате 95% от обиколката. Обръщате, изглаждате и зашивате на ръка останалите 5%, така че да не се вижда шев.

Накрая зашивате едно копче и врътвате един машинен илик и сте готови! Много удобно шалче! Слагам го под или над якето, като над него е особено удобно, ако то е мъхесто и влакна от него влизат в устата на Йоана (както е на снимката) icon smile Бебешко шалче 0+

 Бебешко шалче 5 1024x767 Бебешко шалче 0+

This entry was posted in Арт ателие and tagged , . Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


+ девет = 10

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *