Пано стена – част 4 – Колело

Пано стена колело 1024x683 Пано стена – част 4 – Колело

Пано стена – част 4 – Колело

И пак преговор на увода за новодошлите icon smile Пано стена – част 4 – Колело

В няколко поредни публикации (към 12 или 13) ще ви занимавам с едно пано за стена, съчетало в себе си различни бродирани сценки и малко пачуърк финиш. Ще я караме поетапно, сценка по сценка, както именно действието се развиваше и при мен. Самото пано ще видите накрая, защото и аз чак тогава го видях icon wink Пано стена – част 4 – Колело

Започнах от една идея, но без да съм чертала точни планове, кройки, мерки и сценки в аванс. Дори не знаех колко ще е голямо самото пано. Намислих си само тема, около която да се въртят сценките, а именно да пресъздават различни епизоди от ежедневието на едно дете – игри, приятели, училище, четене на книжки, писане на домашни и т.н. Не знаех колко сценки ще ми трябват, не ги и бях намислила в аванс. Но започнах. С лист и молив, нарисувах една-две. После пресъздадох от плат. Получи се каквото исках и набрах хъс за продължението. И така, стъпка по стъпка, се получи нещо красиво, превело точно моята първоначална идея (макар и мъглява) и което краси сега една от стените у дома icon smile Пано стена – част 4 – Колело

Когато дочакате да видите резултата от няколко седмици труд и решите, че и вие искате такова ръкоделие на стената си, просто следвайте моите стъпки и ще си направите едно, преди да сте се усетили! Можете да си разпечатвате моите скици на сценките и да правите същите, а можете да си направите ваши, по тема, която ви е присърце. И паното може да е със съвсем други размери. Както се вдъхновите! Моето накрая излезе 120 на 80 см.

Тук е менюто, което ще приюти всички етапи.

Новостите:

Четвъртата сценка от серията е това момиченце, което безгрижно се разхожда с колелото си и си намира дърво с узрели круши icon smile Пано стена – част 4 – Колело Бърза за правене сценка, но с малко повишена трудност, заради колелото.

Самата сценка се вписва в парче плат от 21 на 19 см (плюс 1 см подгънато). Можете да си я уголемите, на мен такава ми дойде добре.

Какво ви трябва:

- Ленен плат в светъл цвят (моят е в прошарено светло сиво). За цялостната работа отиде около 120 см дължина при 160 см ширина на плата. За сценката, 23 на 21 см лен.

- Изрезки от платове

- Филц за дървото, птичката и крушите (но може и плат)

- Конци в цветовете на платовете и филца

- Тази скица:

 Скица момиченце с колело

Относно стъпките:

Започвате с чинно следване на стъпките от 1 до 6 на първата сценка, която ви показах. Понеже използвам памучен фланелен плат в много бледо розово (нарязах си една стара блузка), ми е по-удобно да зашивам миниатюрните крака, длани и лица на ръка с максимално дискретен шев. При мен стоеше по-добре. Но пък ги защипвах под главния елемент, който шиех на машина (напр. под чорапите и роклята, ако говорим за краката).

 Пано стена колело 2 Пано стена – част 4 – Колело

Стъпка 7

След като приключите с машинната част, бродирате на ръка спиците на колелото, педали и дръжка на кормилото, очи на птичката и момиченцето, имитирате плитка с няколко пласта конец, власинки и дръжка на крушите. Кошницата е сглобена от канап. Дръжката е изцяло на ръка, самата кошница успях да мина на машина, но не беше очевидно. След това зашивате дланта на момиченцето върху дръжката.

Стъпка 8

Изглаждате старателно сценката откъм гърба, подгъвайки 1 см покрая.

 Пано стена колело 3 Пано стена – част 4 – Колело

И тази сценка скупчвате при другите готови и се усмихвате доволни! icon smile Пано стена – част 4 – Колело

This entry was posted in Арт ателие and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to Пано стена – част 4 – Колело

  1. Подозирам, че на майсторката са ѝ се яли круши. ;)

  2. Фарът на колелото направо ще светне. Ама как може толкова ювелирно, реално да правиш тези неща? Велик великан си, клечо!

  3. Eva Toneva says:

    Пилето ми липсва на отделна снимка…(шегичка). Красиво, много при това! Гуш! :)

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


девет + 7 =

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *