Пано стена – част 3 – Приятели

Пано стена приятели 682x1024 Пано стена – част 3 – Приятели

Пано стена – част 3 – Приятели

Пре-преговор на увода за новодошлите icon smile Пано стена – част 3 – Приятели

В няколко поредни публикации (към 12 или 13) ще ви занимавам с едно пано за стена, съчетало в себе си различни бродирани сценки и малко пачуърк финиш. Ще я караме поетапно, сценка по сценка, както именно действието се развиваше и при мен. Самото пано ще видите накрая, защото и аз чак тогава го видях icon wink Пано стена – част 3 – Приятели

Започнах от една идея, но без да съм чертала точни планове, кройки, мерки и сценки в аванс. Дори не знаех колко ще е голямо самото пано. Намислих си само тема, около която да се въртят сценките, а именно да пресъздават различни епизоди от ежедневието на едно дете – игри, приятели, училище, четене на книжки, писане на домашни и т.н. Не знаех колко сценки ще ми трябват, не ги и бях намислила в аванс. Но започнах. С лист и молив, нарисувах една-две. После пресъздадох от плат. Получи се каквото исках и набрах хъс за продължението. И така, стъпка по стъпка, се получи нещо красиво, превело точно моята първоначална идея (макар и мъглява) и което краси сега една от стените у дома icon smile Пано стена – част 3 – Приятели

Когато дочакате да видите резултата от няколко седмици труд и решите, че и вие искате такова ръкоделие на стената си, просто следвайте моите стъпки и ще си направите едно, преди да сте се усетили! Можете да си разпечатвате моите скици на сценките и да правите същите, а можете да си направите ваши, по тема, която ви е присърце. И паното може да е със съвсем други размери. Както се вдъховите! Моето накрая излезе 120 на 80 см.

Тук е менюто, което ще приюти всички етапи.

Новостите:

Третатата сценка от серията са тези трима приятели и съученици. Бих казала, че беше най-пипката от всичките ми сценки, защото момченцата са дребни, с много детайли, а накрая и доста неща довършвах с бродиране на ръка. Но пък беше приятно занимание icon smile Пано стена – част 3 – Приятели

Сценката е малка, парчето плат е 17 на 20 см (плюс 1 см подгънато). Можете да си я уголемите, на мен такава ми дойде добре.

 Пано стена приятели 3 Пано стена – част 3 – Приятели

Какво ви трябва:

- Ленен плат в светъл цвят (моят е в прошарено светло сиво). За цялостната работа отиде около 120 см дължина при 160 см ширина на плата. За сценката, 19 на 22 см лен.

- Изрезки от платове

- Филц за етажерката и евентуално косата (за нея използвах велурен плат от една бежова дамска чанта… нарязах я за каузата) icon wink Пано стена – част 3 – Приятели

- Конци в цветовете на платовете, а също и за бродиране на декоративни бодове, четки, моливи, надпис „приятели”.

- Тази скица:

Приятели – скица

Относно стъпките:

Оттук следвате стъпките от 1 до 6 на първата сценка, която ви показах. Понеже използвам памучен фланелен плат в много бледо розово (нарязах си една стара блузка), ми е по-удобно да зашивам миниатюрните крака, длани и лица на ръка с максимално дискретен шев. При мен стоеше по-добре. Но пък ги защипвах под главния елемент, който шиех на машина (напр. под чорапите и панталоните, ако говорим за краката).

 Пано стена приятели 2 Пано стена – част 3 – Приятели

Стъпка 7

След като приключите с машинната част, се настанявате удобно на дивана с кутия шарени конци и започвате да бродирате на ръка. Очи на лицата, щръкнали кичури на главата, моливи и четки за рисуване на етажерката, етикети на книжките, закопчалки на чантите, прозорец и гуми на камиончето, надпис „приятели” или друго, 1-2 декоративни бода за по-интересно.

 Пано стена приятели 4 1024x257 Пано стена – част 3 – Приятели

Стъпка 8

Изглаждате старателно сценката откъм гърба, подгъвайки 1 см покрая.

Накрая и нея слагате горди настрана и обмисляте сценката за другия ден icon smile Пано стена – част 3 – Приятели

This entry was posted in Арт ателие and tagged , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Пано стена – част 3 – Приятели

 1. Като гледам тези юнаци и си спомням как като малка все се движех със съучениците си, а не със съученичките… То не беше футбол, то не беше баскетбол, волейбол, игра на покемони… „Славни“ времена. ;) Хубаво напомняш за тях!
  Прегръдки, Тики!

 2. Траяна says:

  Ех, че сладурски! Уникална изработка!

 3. Anyuta says:

  What a beauty!! I would Love to do something similar.

 4. Eva Toneva says:

  Уникална си, нали си знаеш, Тики! Много вдъхновяващо, нямам търпение да видя останалите елементи и цялата картина. Двойна прегръдка! :)

  • TiKi says:

   Благодаря ти, Еви :)
   Добре, че тези дни се показа слънце, да снимам самото пано по-сносно. Голямо е и апаратът ми не го лови ;)
   Гуш и от мен!

 5. Мъх says:

  Тики, аз вече с нетърпение чакам да сглобиш пъаела;) Ще се радвам като малко дете на резултата-вярвай ми! Прекрасно е всяко едно парченце.

  • TiKi says:

   Мерсиии, Марте! Точно мислех да седна и подготвя следващото парченце от пъзела. Виж как ми даде начален тласък да не се пинкам повече! :)

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


× 6 = четиридесет две

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *