Пано стена – част 2 – На въже

Пано стена На въже 1024x684 Пано стена – част 2 – На въже

Пано стена – част 2 – На въже

Преговор на увода за новодошлите:

В няколко поредни публикации (всъщност доста) ще ви занимавам с едно пано за стена, съчетало в себе си различни бродирани сценки и малко пачуърк финиш. Ще я караме поетапно, сценка по сценка, както именно действието се развиваше и при мен. Самото пано ще видите накрая, защото и аз чак тогава го видях icon wink Пано стена – част 2 – На въже

Започнах от една идея, но без да съм чертала точни планове, кройки, мерки и сценки в аванс. Дори не знаех колко ще е голямо самото пано. Намислих си само тема, около която да се въртят сценките, а имено да пресъздават различни епизоди от ежедневието на едно дете – игри, приятели, училище, четене на книжки, писане на домашни и т.н. Не знаех колко сценки ще ми трябват, не ги и бях намислила в аванс. Но започнах. С лист и молив, нарисувах една-две. После пресъздадох от плат. Получи се каквото исках и набрах хъс за продължението. И така, стъпка по стъпка, се получи нещо красиво, превело точно моята първоначална идея (макар и мъглява) и което краси сега една от стените у дома icon smile Пано стена – част 2 – На въже

Когато дочакате да видите резултата от няколко седмици труд и решите, че и вие искате такова ръкоделие на стената си, просто следвайте моите стъпки и ще си направите едно, преди да сте се усетили! Можете да си разпечатвате моите скици на сценките и да правите същите, а можете да си направите ваши, по тема, която ви е присърце. И паното може да е със съвсем други размери. Както се вдъховите! Моето накрая излезе 120 на 80 см.

Тук е менюто, което ще приюти всички етапи.

Втората сценка от серията е това скачащо на въже момиченце. Сценката е малка, парчето плат е 14 на 17 см (плюс 1 см подгънато). Можете да си я уголемите, на мен такава ми дойде добре.

Какво ви трябва:

- Ленен плат в светъл цвят (моят е в светло сиво). За цялостната работа отиде около 120 см дължина при 160 см ширина на плата. За сценката, 16 на 19 см лен.

- Изрезки от платове

- Филц за пеперудките и цветенцата

- Конци в цветовете на платовете и филца ви.

- Тази скица:

 Рисунка на въже

Оттук следвате стъпките от 1 до 6 на първата сценка, която ви показах. Но между стъпки 4 и 5, зашийте на ръка въжето. В единия край, то трябва да бъде под рокличката на момиченцето, а в другия, под ръката й. Също избродирайте и дръжката на въжето за скачане.

Стъпка 7

А след като приключите с машинната част, на ръка бродирате тревичките, 1-2 декоративни бода в зелено отдолу, стъблата на цветенцата. Пеперудките, пиленцето и самите цветчета изрязах от филц и ги заших за сценката само с  довършващата ги бродерия, без да ги лепя или зашивам преди това icon smile Пано стена – част 2 – На въже

Стъпка 8

Направете и една дълга плитка от кафяв конец (към 6-7 см), завързана в двата края с розов конец (все едно е ластик). Прегънете я на 2 и зашийте под главичката в подгъната част. Така ще имате 2 плитки. Прикрийте с панделка. Моята беше от сплетен конец, защото момиченцето е твърде ситно, че и най-малката панделка да пасне.

 Пано стена На въже 2 Пано стена – част 2 – На въже

Стъпка 9

Изглаждате старателно сценката откъм гърба, подгъвайки 1 см покрая.

Това беше за тази сценка. От мен усмивка!

This entry was posted in Арт ателие and tagged , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Пано стена – част 2 – На въже

 1. Това съм аз, да знаеш! И с въжето, и с пеперудката… Направо съм си аз преди години. ;) Прегръдка за сръчните ръчички!

 2. И плитки оплело даже това Тики! Да му се невиди и сръчните ръце! Ама какво човече си ти!!!!

 3. Vili says:

  Тики, притежаваш вълшебни ръце! Та това е уникално! Семпло, без нищо излишно в рисунъка, и толкова красиво! Но най-важното е, че вдъхваш живот на тези прекрасни малки чудни пана!
  Имаш моите аплодисменти!

 4. Eva Toneva says:

  Уникална, просто уникална! Много ти се радвам и възхищавам, да знаеш! Гуш и за двечки ви! :)

 5. Траяна says:

  Ставаш все по-добра:) Прекрасно е! За детска стая или трапезария си го представям :)

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


шест + 2 =

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *