Несесер за моливи и химикалки

Несесер за химикалки 1024x682 Несесер за моливи и химикалки

Несесер за моливи и химикалки

Най-първият ми несесер за училище беше точно с такава кройка icon smile Несесер за моливи и химикалки Но по детски весело зелен и с приятни фабрични рисунки на учещи деца. Все още си го пазя и, освен че още в самото начало се сдоби с петна от протекли химикалки, не е мръднал да остарява, нито като цвят, нито като материя. Няколко години по-късно мама ми уши такъв с избродирана картинка – моята буква, обвита в цветове и листа. Ползвах си го, за да ходя на алианс.

И ето че няколко десетилетия по-късно се сетих за този лесен модел несесер. Но ми се шиеше нещо в ранната есен. Направих няколко с минимални разлики (че нямах кой знае какво разнообразие на материали в началото), които после поднесох на близки хора да си ги ползват със здраве icon smile Несесер за моливи и химикалки Освен за химикалки, може да се ползва и за други неща, да подрежда например бъркотия от документчета и листчета в дамска чанта, да събира на едно място четки за грим и моливи и т.н.

Сами определете размера, според идеята ви за приложението му. То и моите мерки са малко по памет, защото когато ги ших и подарих, не предполагах, че ще правя нова рубрика в сайта си. Добре, че поне ги снимах icon wink Несесер за моливи и химикалки

Какво ви трябва:

- Парче плат с по-едра нишка, например лен или дънки. За предпочитане едноцветно.

- Цип от 22 см в цвета на плата (или цип с 2 сантиметра по-къс от размера, който сте си избрали за ширина на несесера). По-широк цип е за предпочитане. Изберете го да се плъзга лесно и да има по-голям накрайник, за по-удобно ползване.

- Шарени изрезки, копчета, дантелки и други джунджурии за апликацията.

 Несесер за химикалки 2 1024x682 Несесер за моливи и химикалки

Стъпка 1:

Вземете си парчето основен плат и разнищете по около 0.5 см в двете посоки на плата. Изберете по-красиво стоящата разплетка за височина на несесера.

Стъпка 2:

Използвайте схемата по-долу, за да разчертаете с бледа креда откъм гърба парчето си плат. Аз не го правя всъщност, само режа външните размери (в случая 24 на 25 см), другото на око прегъвам после с ютия. Начетах ви схема само за онагледяване. Страната от 24 см е ширината на несесера.

 Схема несесер химикалки Несесер за моливи и химикалки

Стъпка 3:

Разнищете около 10-12 мм от двете страни по 25 см на правоъгълника.

Стъпка 4:

Почистете цялата обиколка на парчето плат със среден зигзаг. Внимавайте при страните с ресни да не ги повлечете с тигела. Шийте в основата им, захващайки към 2-3 мм от плата. Конецът трябва да е дискретен на цвят (освен, ако не търсите нарочен контраст при несесер от дънков плат).

Стъпка 5:

Изгладете плата, прегъвайки го по отбелязаните в схемата линии, всички навътре към опакото на плата. Положението трябва да изглежда така:

 Несесер за химикалки 4 1024x684 Несесер за моливи и химикалки

Стъпка 6:

Вече имате визуална представа за формата и размера на несесера. Можете да пристъпите към пачуърк апликацията в предната дясна страна. Изрежете си различни парчета плат, дантела, мрежички и налагайте върху основата, докато си измислите някаква версия. Копчета и безопасни игли могат да допълнят сценката ви.

Стъпка 7:

Зашийте с обикновен или бродиращ зигзаг избраните елементи. Сами преценете как повече ще ви хареса. Бродиращият зигзаг пак си е обикновен, но с по-затегнати параметри. При мен залагам на машината 2 за ширина на тигела и 0,4 за разкрач. Изглежда така:

 Бродиращ зиг заг2 300x113 Несесер за моливи и химикалки

Стъпка 8:

Когато сте напълно готови с апликацията, набодете ципа с карфици. Обикновено не се налага да го подрязвате в двата края, ако е с 2 см по-къс от общата ширина на несесера. Тропосайте стегнато на ръка, за да не ви мърда.

Стъпка 9:

Разкопчайте ципа и го зашийте с прав тигел на машината.

Стъпка 10:

Пригладете несесера с ръка или ютия, за да елиминирате всякакво посукване. Минете 2 прави тигела от двете къси страни, на около 0.5 см от основата на ресните.

Стъпка 11:

Можете да зашиете парченце тънка панделка или нарочно ушито ширитче (от плат, не по-дълго от 6 см) за накрайника на ципа, за да се ползва по-лесно. Така е и по-красиво.

Несесер за химикалки 3 1024x681 Несесер за моливи и химикалки

Готови сте!!! Виждам ли доволна усмивка?! icon smile Несесер за моливи и химикалки

This entry was posted in Арт ателие and tagged , . Bookmark the permalink.

18 Responses to Несесер за моливи и химикалки

 1. Роси says:

  Страхотен несесер,Танче,да си го ползваш със здраве и удоволствие!
  Хубава седмица!

 2. Траяна says:

  Ех, че готин е станал! Супер!

 3. Любимата ми нова рубрика! Ама толкова е шик този несесер! Способна си да накараш дори хора, които не шият да се захванат с това!

 4. Eva Toneva says:

  Прекрасен е, Тики! :)

 5. Bety says:

  Тики, много красив несесер! По възглавничката , а и сега се вижда, че много ти приляга шиенето!

  • TiKi says:

   Носи ми удовлетворение, но периодите на шиваческа еуфория са редки. Сега ме подпали, че готвенето мина на заден план. Ще отмине до следващия път, който може да е след 4-5 години чак… Ремонт на дрехи и текущи неща като покривка и перде не броим. :)

 6. Ха познайте сега кой е горд притежател на една от тези красоти? Аааааз! Ама силно го казвам, та да се похваля като едно много „скромно“ детенце. :) Просто толкова си го харесвам, че ако можех, така щях да гушна ей това момиче със златните ръце! Тики, нали знаеш колко много, много вдъхновение живее в теб? За живот, ей това е! :)
  Много те прегръщам, другарче!

  • TiKi says:

   Да си го ползваш със здраве, Гериииии :) :) Напълни ли си го с моливи, химикалки и гумички?
   Прегръдка и от мен :)

 7. Мъх says:

  Ех, Тики,
  ако тръгвах сега на училище, шях да се примоля да ми го дадеш;) Салдурски е!

  • TiKi says:

   Е, не е нужно на училище да поемаш, за да си имаш един такъв :) Можеш спокойно да си подредиш някакви дребни джунджурии от дамската чанта вътре :)

   • Мъх says:

    Ох, леко ми става смешно: ако ми видиш дамската чанта, ще отхвърлиш офертата. Вътре има точно три обемисти предмета за тежест ( да не ми ада от рамото), а иначе идеята е да си слагам в нея телефона и ключовете;))
    Но както и да е: все ще остарея и мога поне с илачи да си го напълня. Но за начало ще си ушия ;)

    • TiKi says:

     :) :) :)
     Да не мислиш, че моята съдържа нещо повече :) Напоследък мъкна винаги и нещо за дъвчене по спешност, но иначе освен телефони, пари и торба за пазар, друго няма :)

 8. Диана says:

  Златните ти ръце в нова роля, Тики – чудесни са…
  Няма да пропусна и страхотната идея за риба.
  Сърдечни поздрави за теб, хубав и усмихнат ден!

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


три − = 2

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *