Бански суджук във вестник

Бански суджук във вестник с топинамбур и бобчета 2 681x1024 Бански суджук във вестник

Бански суджук във вестник

Продукти за 2 порции:

2 бански суджука, сурови (или сурова наденица)

Гарнитура по желание (имах топинамбур и зелени бобчета)

Приготвяне:

Бански суджук във вестник, много интересна технология за печене на сурови месо и производни, което запазва кухненския периметър съвсем чист! За нея ми разказа софийски бансковец. Не съм опитвала, но се запечата в съзнанието ми като нещо, което трябва да направя, въпреки че оттогава минаха няколко години. Разказът беше за суджук метнат върху плочата на печка на дърва, така завит във вестник.

За приготвянето, 2 листа вестник се намокрят напълно на чешмата. Лично аз предпочетох да изолирам суджука от мастилото на вестника и го увих в много малко парче хартия за печене (едно завъртане), също намокрена, след това във вестника. Оформя се пакет. Тефлонов тиган се загрява силно. Увитите суджуци се поставят в него и пекат към 15 минути с 2-3 междинни завъртания (аз напръсках вестника с вода още веднъж по време на печенето).

Банският суджук във вестник, вече опечен, се развива внимателно от обвивката и поднася с гарнитура по избор.

This entry was posted in Салати and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


шест − = 4

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *