Френски макарони с карамелено мляко

Френски макарони с карамелено мляко 681x1024 Френски макарони с карамелено млякоФренски макарони с карамелено мляко

Продукти за 50-60 малки макарона:

3 белтъка (към 110 грама)
250 гр пудра захар
40 гр кристална захар
120 гр бадемово брашно
20 гр слънчогледово брашно
½ настъргано Тонка бобче
1 ч.л. мляно махлепи

1 консервена кутия кондензирано подсладено мляко (390 гр)

Приготвяне:

Производството на макароните започва с кондензираното мляко. Както си е затворено в консервата, се слага в тенджера под налягане, върху чист парцал. Налива се вода до 2/3 от полегналата му височина. Вари се на тих огън 70 мин (ако се използва нормална тенджера, ще трябва да се отброят 210 мин). В резултат, обаче, се получава гъста карамелена паста с неустоим аромат. Преди да се отвори консервата, се оставя да изстине.

Бадемовото и слънчогледовото брашно (може да си смелим сами с кафемелачка нужното количество ядки), махлепито, бобчето Тонка и пудрата захар се пресяват и смесват в купа. По-едри частици ядки може пак да се минат през кафемелачката и да се добавят при другата смес.

В друга купа се вдигат белтъците на сняг с щипка сол. Когато се разпенят, се налива половината кристална захар. Когато са под формата на сняг, останалата половина. Със силиконова или дървена шпатула се втъкава сухата смес. С внимателни движения отдолу нагоре. Получава се гъста лъскава каша.

Френски макарони с карамелено мляко 2 667x1024 Френски макарони с карамелено мляко

С пош се оформят кръгли бисквити (2-3 см диаметър). За да получим правилна кръгла форма, най-удобно е със специално силиконово килимче. Иначе се шприцоват директно върху хартия за печене (постлана в тава). Готовите тави се оставят 30 мин да изсъхнат. Така ще се получи типичната гладка коричка отгоре.

Пекат се на 160°С между 9 и 12 мин. Всяка фурна е различна. Охлаждат се върху решетка или бамбуково килимче. Слепват се с карамелено мляко (пак може да се използва пош).

Френските макарони се съхраняват в метална кутия за сладки и са все така вкусни 8 дена по-късно. С по-дълъг срок на домашните макарони не мога да се ангажирам, защото се изядоха icon smile Френски макарони с карамелено мляко

This entry was posted in Десерти and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Френски макарони с карамелено мляко

  1. Pingback: Кокосово-карамелена паста с лешникови капки - cOOking TiKicOOking TiKi

  2. Pingback: Мармалад от мляко - cOOking TiKicOOking TiKi

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*


+ едно = 6

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Current month ye@r day *